Dostava in vračila

DOSTAVA

Makom trgovina d.o.o. nudi za izdelke v spletni trgovini dostavo izdelkov s hitro pošto Pošte Slovenije, s hitro pošto Paketek d.o.o. ali z lastno dostavno službo.

Cenik dostave:

Za naše pogodbene partnerje je dostava brezplačna.

Za fizične in pravne osebe, ki niso pogodbeni partnerji je dostava ob nakupu nad 70 EUR prav tako brezplačna. Če je znesek nakupa nižji od 70 EUR znaša dostava 3,05 EUR. Vse cene so z DDV.

 

Rok dostave:

Za izdelke na zalogi je dostava blaga 1-7 delovnih dni po prejetem naročilu. Za izdelke, ki jih nimamo na zalogi je dostavni rok odvisen od lokacije proizvajalca, načeloma pa ni daljši od dveh tednov. V primeru daljšega dostavnega roka vas bomo o dostavnem roku obvestili po elektronski pošti.

Dostava se izvrši na naslov, ki ga je uporabnik navedel ob registraciji ali naročilu. V primeru, da ob času dostave nikogar ni na naslovu, dostavljavec pusti obvestilo o prispeli pošiljki oz. o poskusu predaje blaga.

Navedeni datumi in roki dostave so zmeraj zgolj informativne narave in niso obvezujoči. Če se dostava ne izvrši v pričakovanem terminu, je stranka dolžna družbi Makom trgovina d.o.o. podaljšati rok dostave. Stranka se izrecno odpoveduje pravici do nadomestila, v kolikor družbi Makom trgovina d.o.o. ne more dokazati malomarnega ravnanja.

Odgovornost za izdelke družbe Makom trgovina d.o.o. se preda stranki v trenutku, ko dostavljalec izdelke dejansko izroči ali ponudi v predajo stranki ali njenemu pooblaščenemu zastopniku na navedenem naslovu za dostavo.

Izdelki iz programa Makom trgovina d.o.o. so namenjeni izključno profesionalnim uporabnikom /strokovnjakom. Izdelke je potrebno shranjevati v zaprtih originalnih posodah. Kemično tehnične proizvode je potrebno zaščititi pred mrazom, vročino in svetlobo. Družba Makom trgovina d.o.o. ne prevzema odgovornosti za nepravilno skladiščenje, rokovanje ali uporabo. Stranka se je dolžna sama podučiti o izdelku.

Dostavljeno blago je last prodajalca do plačila celotne kupnine. V primeru zamude pri plačilu je družba Makom trgovina d.o.o. upravičena do takojšnjega vračila blaga.

Sodno pristojnost za morebitne spore ima pristojno sodišče v Velenju.

 

VRAČILO IZDELKOV

Pravica do odstopa nakupa, vračilo blaga

Kupcu pripada pravica, da v osmih (8) dneh po prevzemu vrne kupljeno blago brez kakršnekoli odškodnine, pod pogojem, da je blago nerabljeno oz. neodprto. Vendar je kupec dolžan nositi stroške, ki nastanejo pri vrnitvi predmeta nakupa. O nameravanem vračilu mora kupec pisno obvestiti ponudnika, najkasneje v 8-ih dneh od prejetja blaga, in sicer po pošti na naslov Makom trgovina d.o.o., Koroška cesta 64, 3320 Velenje ali na kontaktni e-mail makom@makom.si, blago pa vrniti v 14 dneh po poslanem obvestilu o odstopu.

Vrnitev prejetega blaga v 8-ih dneh po prejetju brez predhodnega pisnega obvestila se prav tako šteje za odstop od nakupa.

Izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v originalni embalaži. Priložena mora biti kopija računa. Ponudnik vrne celotno kupnino najkasneje v roku 14-ih dni od prejetja vrnjenega blaga.

Stroške vračila krije pošiljatelj sam. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo. V primeru dostave na naše stroške vam bomo obračunali stroške vračila po veljavnem ceniku Pošte Slovenije. Če blaga zaradi njegove narave ni možno vrniti po pošti so stroški vračila 15 EUR z DDV. 

Poškodbe pri transportu

Kupec je dolžan pri prevzemu pošiljke pregledati njeno vsebino. V primeru poškodb pošiljke je kupec dolžan celotno pošiljko (paket, zaščitna embalaža, izdelki) prinesti na lokalno pošto Slovenije in skupaj s poštnim delavcem sestaviti uradni zapisnik o poškodbi pošiljke.

Kupec bo odstopil pošiljko, ki bo skupaj z uradnim zapisnikom na stroške pošte poslana na naslov Pošte Slovenije.

Po prejemu poškodovane pošiljke bo Pošta Slovenije obvestila prodajalca, ki bo v najkrajšem roku poslal kupcu nov izdelek oz. pošiljko.

Škoda

Prodajalec ne nosi odgovornosti za morebitno škodo, nastalo zaradi nepravilne oz. malomarne uporabe prodajalčevih izdelkov.

 

S prijavo na e-novice do
10% popusta na prvi nakup.
Bodite prvi obveščeni o naših akcijskih ponudbah, novicah in novostih na trgu. **S prijavo na e-novice podajate soglasje, da se strinjate s pogoji poslovanja, ter da vam lahko družba Makom na vaš posredovani elektronski naslov pošilja različna promocijska sporočila v skladu s politiko zasebnosti podjetja.