Zgodovina

1996

USTANOVITEV PODJETJA

Ustanovitelj podjetja je bil Maksimilijan Krenker. Ime Makom je izpeljanka imen Mak(similijan) Com(merce).

1997

ŠPORTNA AKTIVNOST

V Makomu smo zaposleni že od samega začetka podjetja povezani s športom. Vsako leto se družimo ob športnih aktivnostih, pohodih, kolesarskih druženjih, spinningu, smučanju, odbojki, teku…

1999

PRVA SELITEV

Podjetje se je selilo v prostore na Špeglovi ulici 16 v Velenju.

2002

DRUGA SELITEV

Zaradi povečanja obstoječih zmogljivosti se je podjetje selilo v sedanje prostore na Koroško cesto 64, v Velenju.

2011

EKOLOŠKA USMERJENOST

Začetek nove zgodbe z mikrobiološkimi čistili, ki so novost na Evropskem trgu. Prodaja produktov, ki imajo ekološke certifikate in minimalen ali ničen učinek na okolje.

2013

PRIDOBITEV CERTIFIKATA DRUŽINI PRIJAZNO PODJETJE

V Makomu skrbimo za podmladek. Za naših 25 otrok vsako leto pripravljamo poseben program. Najbolj pa se veselijo tradicionalnega obiska Božička. Več o certifikatu tukaj.

2016

20 LET PODJETJA

Ob 20. letnici podjetja smo spremenili celostno grafično podobo podjetja skupaj z našimi strankami.

20 LET PODJETJA

V Muzeju Premogovništva Slovenije v Velenju smo praznovali 20-letnico delovanja podjetja. 160 metrov pod zemljo, kar je najgloblji prikaz takšnih strojev na svetu, smo predstavili Wetrokove čistilne stroje. Sto obiskovalcev dogodka se je udeležilo delavnic na temo pravilne uporabe čistilnih pripomočkov, si ogledalo retrospektivno razstavo ob obletnici podjetja in predstavitev 50-ih strojev. Za piko na i pa so se spustili še 160 metrov pod zemljo, kjer so jih pričakali čistilni stroji v nenavadnem ambientu. Več o dogodku tukaj.

2017

Makomov dan

Leto kasneje smo na Velenjskem gradu organizirali dogodek, namenjen predstavitvi svetovnih trendov na področju čiščenja. Dvesto udeležencev iz vseh koncev Slovenije je pridobivalo nova znanja na 11-ih predavanjih in delavnicah. Predavatelji iz Švice, Italije, Avstrije in Slovenije so udeležencem postregli z odličnimi nasveti na področju čiščenja in premazovanja tal ter čiščenja zgornjih površin. Predstavljeni so bili najnovejši dizajni sanitarnega programa, ekološka linija okolju prijaznih čistil in še veliko drugih novosti. Več o dogodku tukaj.

S prijavo na e-novice do
10% popusta na prvi nakup.
Bodite prvi obveščeni o naših akcijskih ponudbah, novicah in novostih na trgu. **S prijavo na e-novice podajate soglasje, da se strinjate s pogoji poslovanja, ter da vam lahko družba Makom na vaš posredovani elektronski naslov pošilja različna promocijska sporočila v skladu s politiko zasebnosti podjetja.