Blog

JE ŽE PRIŠEL ČAS ZA ČISTILNEGA ROBOTA?

ponedeljek, 23 januar 2023
Kompetentni zaposleni so ključni za ohranjanje podjetij v visoki kondiciji. Boj za kvaliteten kader pa je zaradi velikega pomanjkanja na trgu, za podjetja velik izziv.
Matic Sevšek

Z implementacijo robotskega sistema v vaše podjetje boste optimizirali delo, poenostavili sistem čiščenja in zmanjšali mesečne stroške.

Umestitev robota v proizvodnji proces pomeni, da zmanjšate količino delovne sile na področju ročnega upravljana čistilnega stroja in povečate možnosti zaposlitve delovnega kadra za drug delovni proces, ki ga bo upravljal. Zaposleni bo tako opravljal dela z večjo dodano vrednostjo.

Vseeno pa tudi Adlatusov robot CR 700  potrebuje odgovorno osebo, ki bo zadolžena zanj in preverila, če je opravil vse zadane naloge. Z dnevnim preverjanjem digitalnih poročil o čiščenju, bo delo odgovorne osebe enostavnejše, preglednejše, transparentno in bolj sodobno. Vodji pa bo pomagalo optimizirati delovni proces. Po koncu robotovega čiščenja bo skrbnik prejel poročilo o opravljenem delu in porabljenih materialnih stroških za kar vam bo zelo hvaležen, ker bo za to prihranil dragocen čas.

cistilni_robot_adlatus_cr700

Je torej res že čas za čistilnega robota?

Skoraj zagotovo ste vi ali nekdo od vaših bližnjih postali ponosen lastnik domačega sesalnega robota. Domač sesalni robot očisti vaše stanovanje tudi ko vas ni doma. Enako velja za robotsko kosilnico. Koliko ur si prihranite s tem, ko kosilnica pokosi travo namesto vas? In tudi če bi se močno potrudili bi trava bila težko tako lepo postrižena z ročno kosilnico. Najverjetneje vas je v zadnjih nekaj mesecih v kakšni restavraciji pričakal tudi robot natakar in vam dostavil odlično kavo. Kljub temu, da ob besedi robot še vedno morda pomislite na znanstveno fantastiko in vas je mogoče celo malo strah, so roboti med nami že povsod. Strah nad roboti pa naj zamenja navdušenje.

Še posebej, če imate opravek s popolnoma avtonomnim robotom, ki lahko očisti več kot 10.000 m2 v 24. urah, obratuje 365 dni v letu in se popolnoma sam napolni z energijo in vodo.

Naj vam predstavim robota Adlatus CR700. Cilj nemškega podjetja Adlatus GmbH je bil, da razvije popolnoma avtonomnega robota, ki bo poenostavil in racionaliziral delovne procese čiščenja v industriji in skladiščih, ter pri tem zmanjšal prisotnost fizične delovne sile. Delo nemških inženirjev, ki so izdelali tovrstnega robota se je izkazalo za tehnološko zelo dovršeno in sofisticirano delo. V Adlatusu so tako sedaj vodilni na področju inovacij v Nemčiji za profesionalne storitvene robotske sisteme v čistilni industriji. Njihov Robot CR700 pa je prejel že ogromno nagrad.

Cistilni_robot_nagrade

Pred nami so negotovi časi. Vendar ne na področju robotike. Z robotskimi čistilnimi postajami bodo naša podjetja čistejša, stroškovno optimalnejša in sodobnejša. Zaposleni, ki so trenutno vozniki volanskih čistilnih strojev, bodo lahko postali skrbniki robotov in poleg svojega dela opravljali še druge dodatne delovne operacije z večjo dodano vrednostjo. S tem boste povečali dodano vrednost vašemu podjetju in postali ustvarjalci prihodnosti.

Več o čistilnem robotu si preberite tukaj.

adlatus_cistilni_robot

Napiši komentar
Vas zanima več o tej temi?
Kontaktirajte nas in si rezervirajte termin sestanka...
*
*
*
S prijavo na e-novice do
10% popusta na prvi nakup.
Bodite prvi obveščeni o naših akcijskih ponudbah, novicah in novostih na trgu. **S prijavo na e-novice podajate soglasje, da se strinjate s pogoji poslovanja, ter da vam lahko družba Makom na vaš posredovani elektronski naslov pošilja različna promocijska sporočila v skladu s politiko zasebnosti podjetja.