Blog

ZELENA REŠITEV ZA SANITARIJE

četrtek, 21 april 2022
V Makomu varujemo okolje na vsakem koraku. Zato sodelujemo s proizvajalci, ki si z nami delijo vizijo trajnosti. Eden takšnih proizvajalcev je tudi podjetje Katrin. Edinstvena vrednostna veriga »od gozda do končnega uporabnika« zagotavlja, da so izdelki Katrin izdelani na trajnosten in zanesljiv način. Prav tako z uporabo njihovih izdelkov zmanjšamo optimiziramo porabo in sprejemamo krožno gospodarstvo. Poleg tega imajo izdelki iz papirja Katrin znak za okolje Nordic Swan ali EU Ecolabel. Z njihovimi izdelki smo v Makomu resnično zeleni, ker lahko ponudimo rešitve z dokazanimi* trajnostnimi prednostmi in minimalnim vplivom na okolje.

Zelena rešitev za stranišča

  • Prvorazredni izdelki, proizvedeni iz severnega lesa, kot del biološkega in krožnega gospodarstva
  • Nadzorovana funkcionalnost doziranja, ki zmanjšuje porabo in zmanjšuje vpliv na okolje
  • Visokokakovosten papir, ki je učinkovitejši in tako zmanjša porabo ter vpliv na okolje
  • Uporaba reciklirane plastike, kjer je le mogoče, kar pomaga odpraviti potrebo po osnovni plastiki
  • Rabljene brisače za roke se lahko uporabljajo pri proizvodnji energije in so tako del procesa krožnega gospodarstva

Trajnostno potovanje Katrin

Vsa Katrinova dejanja temeljijo na enostavnosti in zaupanju. Za Katrin je bistvenega pomena tudi trajnost in ohranjanje okolja za prihodnje generacije.

Les, ki ga uporabljajo, ima popolno sledljivost. Trenutno je certificiranih le 10 % svetovnih gozdov. 88 % Katrinovega lesa prihaja iz certificiranih gozdov, 12 % iz necertificiranih, a nadzorovanih gozdov.

Vsako drevo je pomembno, zato vsak del drevesa izkoriščajo za izdelke z najvišjo dodano vrednostjo. 15 % lubja, vej in vršičkov za proizvodnjo bioenergije, 25 % za celulozo, karton, robčke in kuhinjske papirje ter nove bio proizvode, 60 % za žagan les in gradbene proizvode. Nato v gozdove vrnejo nova drevesa, saj za vsako podrto drevo posadijo štiri nove sadike.

Uporaba odpadnih proizvodov:

Več kot 94 % proizvodnih stranskih tokov se uporablja kot surovine ali energija.

Aktivno zmanjšujejo emisije fosilnega CO2 na tono izdelka. V svoji proizvodnji uporabljajo 80 % obnovljive energije. 99,6 % vode, ki jo uporabljajo, je površinska voda iz jezer in rek.

Podajalniki Katrin Inclusive so zasnovani tako, da so dolgotrajni. Plastični materiali, ki jih uporabljajo, pa so popolnoma reciklirani. Črna je nova zelena, ko gre za podajalnike Katrin – vsi črni deli podajalnikov so zdaj izdelani iz reciklirane plastike. Plastični čepi, ki so del Katrinovih zvitkov brisač in toaletnih rolic, so prav tako izdelani iz recikliranega materiala.

Z izdelki Katrin imate tako optimalno kombinacijo podajalnikov, ki zmanjšajo porabo izdelkov, znižajo stroške uporabe in zmanjšajo vpliv na okolje.

Ali ste vedeli?
V Sloveniji vsako sekundo priraste lesa za veliko garderobno omaro. Porabimo pa ga le za izdelavo njenih polic. Uporaba papirja iz čiste celuloze je bolj ekološka, saj se pri proizvodnji papirja porabi manj energije in tako prispeva k manjšemu CO2 izpustu. Na Finskem, od koder prihaja blagovna znamka Katrin, je poraba lesa še bistveno manjša. Poleg tega pa za vsako podrto drevo posadijo štiri nove sadike

Izdelke Katrin izdeluje Metsä Tissue

Izdelke Katrin izdeluje Metsä Tissue, vodilni proizvajalec robčkov in papirja v Evropi, ki izboljšuje zdravje, higieno in dobro počutje doma, v službi in v prostem času. Dnevno dosega 40 milijonov potrošnikov. Metsä Tissue inovira papirnate izdelke, ki naredijo vsakdanje življenje bolj gladko, lažje in čisto.

Leta 2020 je bil Metsä Tissue nagrajen s platinasto oceno EcoVadis za svojo trajnostno učinkovitost. Na splošno je Metsä Tissue v 1 % najboljših podjetij, ki jih ocenjuje EcoVadis pri proizvodnji drugih izdelkov iz papirja in kartona.

Metsä Tissue pa je del skupine Metsä Group: predhodnik trajnostnega biogospodarstva z uporabo obnovljivega lesa iz trajnostno upravljanih severnih gozdov in svetovni operater.

Dan_Zemlje

Edinstvena vrednostna veriga od gozda do končnega uporabnika skupine Metsä zagotavlja trajnosten in zanesljiv način proizvodnje. To pomeni:

  • Odgovorno vodeni, certificirani gozdovi s sledljivim lesom in recikliranimi vlakni, ki se uporabljajo v proizvodnji papirja
  • Optimizirana logistika za preprečevanje nepotrebnih kilometrov pri transportu izdelkov
  • 90 % goriv, ​​uporabljenih v proizvodnji je obnovljivih
  • Okoljski mlin in certifikati izdelkov zagotavljajo, da so vedno izpolnjene visoke okoljske zahteve

* Leta 2020 je podjetje Metsä Tissue, ki je proizvajalec blagovne znamke Katrin, prejelo platinasto oceno EcoVadis za svojo trajnostno učinkovitost. Metsä Tissue je v prvih 1 % podjetij, ki jih ocenjuje EcoVadis v kategoriji proizvodnje drugih izdelkov iz papirja in kartona.

Tukaj smo, da vam pomagamo. Kontaktirajte nas in pomagali vam bomo rešiti higienske potrebe vašega podjetja na varen, trajnosten in zanesljiv način – kar vam bo omogočilo, da se osredotočite na svoje osnovne dejavnosti. Vse kar počnemo, delamo na čist in zelen način.

Napiši komentar
Vas zanima več o tej temi?
Kontaktirajte nas in si rezervirajte termin sestanka...
*
*
*
S prijavo na e-novice do
10% popusta na prvi nakup.
Bodite prvi obveščeni o naših akcijskih ponudbah, novicah in novostih na trgu. **S prijavo na e-novice podajate soglasje, da se strinjate s pogoji poslovanja, ter da vam lahko družba Makom na vaš posredovani elektronski naslov pošilja različna promocijska sporočila v skladu s politiko zasebnosti podjetja.